سرپرست سازمان لیگ فدراسیون: تا پایان سال بیش از هشتاد دور مسابقات برگزار خواهد شد

تدوین آیین نامه سازمان لیگ نقطه عطفی در دوچرخه سواری کشور بود.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون دوچرخه سواری، ابراهیم فیروزی سرپرست فدراسیون دوچرخه سواریآئين نامه سازمان لیگ و مسابقات فدراسيون دوچرخه سواری جمهوری اسلامی ایران مجموعه مقرراتی است كه در راستاي اساسنامه فدراسيون دوچرخه سواری جمهوري اسلامي ايران، اتحادیه بین المللی دوچرخه سواری  و کنفدراسیون دوچرخه سواری آسیا به منظور ایجاد نظام هماهنگ امور مدیریتی و اجرایی مسابقات کشوری برای سال 1403 و مطابق با استانداردها و با نظارت شورای لیگ فدراسیون دوچرخه سواری در 13 فصل، 65 ماده و 29 تبصره تهیه، تنظیم و  در تاریخ 7 خرداد ماه 1403 در هیئت رئیسه فدراسیون مصوب و پس از تصویب در مجمع عمومی فدراسیون به تاریخ 27 خرداد ماه 1403 توسط رئیس فدراسیون جهت اجرا ابلاغ شد. هدف از تدوين اين آيين نامه انسجام، به روز رساني، استاندارد سازي و هدايت سيستمي در تشکيلات برگزاری مسابقات در سطح كشورمی باشد.

 

بیش 40 دوره مسابقات در 5 ماهه اول سال برگزار شده است

برگزاری مسابقات با آیین نامه جدید، تعطیلات ملی و مذهبی، امتحانات مدارس و دانشگاهها و اردو های تیم ملی و حضور تیم های ملی در مسابقات بین المللی چالش های مهمی بود که برگزاری مسابقات را تا حدودی دچار مشکل می کرد ولی سعی شد با بررسی تمام جوانب برنامه ریزی خوبی انجام گیرد و خوشبختانه در 5 ماهه اول سال بیش از 40 دوره مسابقات کشوری برگزار گردید.

 

تا پایان سال بیش از هشتاد دور مسابقات برگزار خواهد شد

در 4 ماه آتی بیشتر تمرکز مسابقات روی مسابقات باشگاهی خواهد بود، مسابقات لیگ برتر جاده – پیست - کوهستان آقایان، مسابقات جام قهرمانی بانوان، لیگ جوانان، قهرمانی کشور کوهستان در بخش بانوان و آقایان، مسابقات بین المللی تور ایران – آذربایجان، مسابقات بین المللی کوهستان در منطقه آزاد ارس و مسابقات متعدد دیگر که خوشبختانه همه مسابقات با زمان و برگزاری آنها مشخص شده است و قابل مشاهده در سایت فدراسیون می باشد.

 

از برگزاری مسابقات نوجوانان استقبال خوبی شد

با نظر و تاکید ریاست محترم فدراسیون و پیگیری سازمان لیگ و همراهی هیئت های دوچرخه سواری مسابقات دوچرخه سواری توسط سازمان لیگ و مسابقات برنامه ریزی و پس از تصویب شورای لیگ فدراسیون اجرائی شد. تنوع مواد مسابقات و توزیع در سراسر کشور و برگزاری در 2 مرحله مقدماتی و نهائی از ویژگی این مسابقات بود. در دور مقدماتی، مسابقات پسران در 5 منطقه و با حضور 101 ورزشکار از 25 استان و مسابقات دختران هم در 5 منطقه و با حضور 46 ورزشکار از 17 استان برگزار گردید.  مرحله نهائی پسران با حضور 43 ورزشکار از 18 استان و به میزبانی استان لرستان در شهر خرم آباد برگزار خواهد شد. مرحله نهائی دختران با حضور 30 ورزشکار از 13 استان و به میزبانی استان همدان در شهر همدان برگزار خواهد شد.

 

توجه به تیم های پایه و برگزاری مسابقات نوجوانان ادامه پیدا خواهد کرد

با توجه به اهمیت پشتوانه سازی برای تیم های ملی جوانان و بزرگسالان، موضوع ایجاد مدارس دوچرخه سواری با مشارکت بخش خصوصی و توسط هیئت های دوچرخه سواری استان ها، برنامه ریزی برای موضوع مهم استعدادیابی و برگزاری و توسعه مسابقات رده های سنی نوجوانان مطمنا" سال بعد با تعداد بیشتری دنبال خواهد شد.

 

امسال موضوع سازمان دهی و ساماندهی مسابقات از اولویت های فدراسیون بود

در سازمان لیگ و مسابقات برای سال جاری تدوین آیین نامه و سازماندهی و ساماندهی مسابقات مدنظر بوده است و لازم است بسمت نیمه حرفه ای شدن حرکت نمائیم. بروز کردن آیین نامه ها، برگزاری دوره های دانش افزایی، باز تعریف مسئولیت ها، بروز کردن وسایل و تجهیزات، استفاده از دانش روز و بهره گیری از تجربیات کشور های پیشرو اهم مواردی خواهد بود که در سازمان لیگ پیگیری می شود.

 

لازم است برنامه ریزی برای افزایش تعداد ورزشکاران دختران و بانوان انجام گیرد

حتما اکثر دوستان با من هم عقیده هستند که افتخارآفرینی در بخش بانوان در مسابقات بین المللی می تواند سریعتر از آقایان اتفاق بیفتد و از طرفی با استعدادهائی که در دوچرخه سوار بانوان و دختران کشورمان وجود دارد می توان شاهد افتخارآفرینی این قهرمانان برای کشورمان باشیم. البته به نظر میرسد تعداد ورزشکاران بایستی افزایش معنی دار داشته باشند و علاوه برافزایش تعداد ورزشکاران خانم، بایستی تمام استان ها نیز فعال شوند.در سال 1402 حدود 2710 ورزشکار بانوان سازمان یافته در سطح کشور داشتیم که استان تهران با 647 ورزشکار خانم بیشترین و استان قم با 6 ورزشکار خانم کمترین ورزشکار تحت پوشش را داشتند.

 

هنوز کیفیت برگزاری مسابقات با استاندارد ها فاصله دارد

با این که شاهد گام های خوبی در برنامه ریزی، پیگیری و اجرای مسابقات هستیم و خوشبختانه این روند رو به بهبود می باشد ولی واقعیت این است از بابت کیفیت برگزاری مسابقات با استاندارد ها فاصله داریم. با تاکید مسئولین فدراسیون، بخصوص ریاست محترم فدراسیون و با همکاری بخش های مختلف در یکی دو سال آینده مسابقات با کیفیت تر را شاهد خواهیم بود و لازم است هم در بخش نرم آفزاری و هم بخش سخت افزاری با همکاری باشگاهها و بخش خصوصی گام های بهتری برداشته شود و قطعا" کیفیت برنامه ها جزو اولویت سازمان لیگ می باشد.  برای قرار گرفتن در سطح اول آسیا لازم است بسمت حرفه ای شدن حرکت کنیم. تعداد تور های داخلی و بین المللی در کشور باید افزایش یابد. برای اینکه در جمع مدعیان بزرگ آسیا قرار گیریم لازم است بسمت حرفه ای شدن حرکت کنیم و در این مسیر بایستی تعداد مسابقات داخلی، تعداد مسابقات بین المللی و کیفیت برگزاری مسابقات مورد توجه قرار گیرد. بهترین ورزشکاران از دل مسابقات بزرگ بیرون می آید و تداوم افتخارآفرینی قهرمانان با حضور مستمر در مسابقات با کیفیت رقم خواهد خورد. خوشبختانه روز به روز علاقه به برگزاری مسابقات بین المللی توسط هیئت ها در حال افزایش است و این می تواند خبر خوشی برای جامعه دوچرخه سواری باشد.

اگر باشگاه ها اراده و جدیت داشته باشند فدراسیون آماده همراهی برای ایجاد اتحادیه باشگاه های دوچرخه سواری می باشد. تا آنجای که من اطلاع دارم در اکثر کشورها مسابقات باشگاهی دوچرخه سواری برگزار نمی شود اما در کشورمان و بخاطر درخواست بزرگان، قهرمانان و با موافقت و همراهی فدراسیون مقرر شد برگزاری مسابقات باشگاهی تداوم داشته باشد.   حتما با من هم عقیده هستید صرف کلمه باشگاه برای مسابقات کافی نیست. مسابقات باشگاهیی تعریف خود را دارد نمی شود اشخاص و هیئت دوچرخه سواری در مسابقات باشگاهی حضور داشته باشد، باشگاه باید مجوز داشته باشد، باشگاه باید مدیرعامل و دفتر و دستک داشته باشد باشگاه اعتبارات کافی جهت عقد قرارداد با ورزشکار، مربی و کادر داشته باشد، باشگاه باید توانایی پرداخت ورودیه داشته باشد باشگاه قهرمان باید توانایی حضور در مسابقات بین المللی بعنوان نماینده کشور را داشته باشد. اگر باشگاهها علاقه مند باشند و اراده و جدیت لازم را داشته باشند فدراسیون آماده همراهی برای ایجاد اتحادیه باشگاهها را دارد.

 

برنامه مسابقات پیش روی فدراسیون دوچرخه سواری را در فبل زیر می توانید مشاهده نمایید