مدیر تیم‌های ملی دوچرخه‌ سواری درباره پیکارهای قهرمانی ‌آسیا در بخش کوهستان گفت: اینکه دختران را با وجود نداشتن شانس بالا برای کسب مدال اعزام کردیم، به دلیل رویکرد حمایتی نسبت به بانوان بود.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون دوچرخه سواری، محمود وفایی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، در خصوص عدم نتیجه‌گیری ملی‌پوشان دوچرخه‌ سواری کوهستان در قهرمانی آسیا اظهار داشت: از ابتدا می‌دانستیم که شانس کسب مدالT کم است و به همین دلیل بود که تیم پسران را اعزام نکردیم. البته با هجمه‌های زیادی به خاطر عدم اعزام پسران مواجه شدیم که نتیجه نهایی نشان داد، بررسی‌های فنی ما درست بود.

وی ادامه داد: اینکه دختران را با وجود نداشتن شانس بالای دریافت مدال اعزام کردیم، به خاطر رویکرد حمایتی نسبت به بانوان است. البته سن و سال ۲ بانویی که اعزام شدند هم طوری است که تجربه خوبی از این مسابقات کسب کردند.

مدیر تیم‌های ملی دوچرخه‌ سواری با اشاره به سطح مسابقات قهرمانی آسیا در چین عنوان کرد: همیشه نمی‌شود که ورزشکار مدال بگیرد و در مسابقه برد و باخت وجود دارد. چین از امتیاز میزبانی به طور کامل استفاده کرد که هم مسیر را به نفع ورزشکاران خودش مشخص کرد و هم تعداد نمایندگان بیشتری داشت. به همین دلیل همه مدال‌های این رقابت‌ها توسط چینی‌ها کسب شد و به جز ایران، کشورهای مدعی همچون: ژاپن، مالزی، تایلند و قزاقستان نیز دست‌شان از مدال کوتاه ماند.

وی افزود: در همه رقابت‌ها تقریبا ۴ یا ۵ نفر اول چینی بودند اما در بازی‌های آسیایی هانگژو که تعداد نمایندگان کشورها محدود است، فرانک پرتوآذر موفق به کسب مدال نقره شد. فاطمه عباسی نیز در مسابقات ۲۰۲۳ جوانان موفق به کسب برنز شده بود، اما در این رقابت‌ها در رده سنی زیر ۲۳ سال شرکت کرد که هم تجربه کم‌تری داشت و هم از بقیه رقبایش کوچک‌تر بود.

وفایی در مورد سطح ورزشکاران کشورمان در دوچرخه‌ سواری کوهستان قهرمانی آسیا گفت: هر رقابت با مسابقات دیگر متفاوت است و نمی‌توان انتظار یکسانی داشت. رشته کراس کانتری مقیاسی ندارد و همه چیز بستگی به آمادگی ورزشکار و تسلط او به مسیر دارد که قطعا ورزشکاران چینی در این مسائل هم از بقیه رقبا جلوتر بودند؛ این مسئله هم به امتیاز میزبانی باز می‌گردد.

وی تأکید کرد: پرتوآذر از نظر رنکینگ، نسبت به ورزشکاران آسیایی، در رتبه چهارم یا پنجم بانوان قرار داشت. در چین مدال گرفتن، بسیار سخت است. از نظر تجهیزات نیز ورزشکاران ما خیلی به روز نبودند اما تقریبا تجهیزات قابل قبول و خوبی داشتند.

مدیر تیم‌های ملی دوچرخه‌ سواری در پایان خاطر نشان کرد: مشکل اصلی ورزشکاران کوهستان ما مربوط به کمبود مسابقات است. در واقع در این رشته باید باشگاه‌ها فعال‌تر باشند، البته شرایط اقتصادی تأثیر منفی بسیار زیادی روی ‌حضور ورزشکاران گذاشته است، زیرا با وجود هزینه‌های بالا، باشگاه‌ها تمایل کم‌تری برای فعالیت در این رشته دارند.

انتهای خبر/

اخباربانواندیگر اخبار